Створять національну програму поводження зі сміттям

26 september 2016

Національну стратегію поводження з відходами до кінця 2016-го розроблять у Міністерстві екології. Вона визначатиме правила безпечної утилізації та переробки сміття.

— Після цього змінюватимемо законодавство. Створюватимемо умови для вирішення проблеми накопичення сміття через його належну переробку чи сортування. Також запроваджуватимемо різні енергетичні проекти, — каже міністр екології 44-річний Остап Семерак, представник партії "Народний фронт". — Ця стратегія допоможе місцевим органам влади. Бо, як з'ясувалося, вони не орієнтуються у кількості смітників у своїх регіонах. Не знають масштаби проблеми. Хоча зобов'язані вирішувати питання з відходами. Бо це комунальна послуга, за яку платять люди.

Україна розраховує на фінансову, організаційну й технологічну підтримку міжнародних партнерів.

— До боротьби з непотребом може долучитися кожен українець, — говорить Семерак. — Ніхто, крім нас самих, не захистить від бруду Карпати, Дніпро, інші місця.

9 вересня Міністерство екології на своєму сайті запустило онлайн-карту смітників. На ній вказують координати стихійних і легальних звалищ. Кожен може надіслати дані про смітники, які додаватимуть до карти. За перший тиждень її роботи надійшло майже 200 звернень.

Автор: Руслан ГРИШКО


http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/_stvoryat-nacionalnu-programu-povodzhennya-zi-smittyam/724593