Рівненський сміттєпереробний завод визнали найкращою промисловою спорудою в Україні

20 жовтня 2014
Нагороду у номінації «промислові підприємства та об’єкти промислового призначення» за будівництво заводу з переробки побутових відходів отримало ТзОВ «УКРЕКО-ІНДАСТРІ», яке є співзасновником заводу. Вручив відзнаку Віце-премєр міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман.
 
 
За словами генерального директора «УКРЕКО-ІНДАСТРІ», директора «Санком-Рівне» Святослава Євтушенка, приємно, що рівненський завод з переробки побутових відходів визнали на всеукраїнському рівні.
 
- Ця відзнака нас дуже потішала. Проте хотілося б, щоб завод був не лише визначною спорудою, але й працював. Адже він може виробляти таке необхідне зараз альтернативне паливо. Надіюся, що найближчим часом все таки вдасться відновити роботу першого в Україні сміттєпереробного заводу, бо це справді важливий об’єкт не лише для Рівного, області, але й України, – зазначив Святослав Євтушенко.

c
 
Нагадаємо, рівненський сміттєпереробний завод відкрили влітку 2013 року. Зміни до законодавства, які вступили в дію у жовтні 2012 року, поставили під загрозу його роботу. Так, у грудні 2013 року завод зупинився, а перипетії щодо відновлення його роботи тривають і досі.
 
Ситуацію, що склалася, можна вирішити двома шляхами: скасувати Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного регулювання у сфері комунальних послуг». Це прибере норму, визначену цим законом, про монопольний статус об’єктів з переробки відходів та обов’язковість отримання ліцензії. Або ж для відновлення роботи рівненського сміттєпереробного заводу потрібно внести зміни у Закон України «Про ліцензування окремих видів господарської діяльності» передбачивши, що переробка відходів є ліцензованим видом діяльності.
 
Про це повідомляє прес-служба “Санком-Рівне”