На Хмельниччині працівники МНС допомагають утилізувати використані батарейки, лампочки і термометри

19 september 2016

До 23 вересня у Хмельницькому рятувальники допомагатимуть екологам збирати використані батарейки, лампочки і непрацюючі термометри.

Мешканці обласного центру можуть здати небезпечний непотріб, який завалявся вдома, у дев'яти мобільних пунктах прийому, передає ЗУНР.info.



Перший пункт запрацював 13 вересня на вулиці Кармелюка, що у мікрорайоні Озерна, 14 вересня – на вул. Проспект Миру біля поліклініки N2, 15 вересня – на вул. Проспект Миру біля ТЦ "Ріко", 16 вересня – на майданчику біля ТЦ "Дитячий світ".

Наступного тижня пункти збору працюватимуть і у інших мікрорайонах Хмельницького: 19 вересня – на вул. Кам'янецька біля Філармонії, 20 вересня – на вул. Шевченка біля готелю "Поділля", 21 вересня – на вул. Інститська ХНУ, 22 вересня – у ЖЕКу N5 навпроти ринку "Дубово" і 23 вересня – біля поліклініки N3 мікрорайон "Ракове".

У Державній службі надзвичайних ситуацій наголошують, що використані батарейки, лампочки і термометри можна приносити з 12:00 по 18:00.



Як зазначає начальник відділення спеціальної обробки Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Дмитро Папаж, зібрані небезпечні відходи будуть передані управлінню екології.

«Ми уклали договір про збір використаних батарейок, лампочок і термометрів, які люди не знають, куди подіти. На додачу, до нас звертаються, якщо розбили ртутний термометр, викинуті лампи знаходимо також на смітниках, - пояснює фахівець. - На утилізацію відходи відправлятимуть екологи».

 

http://ecotown.com.ua/news/Na-KHmelnychchyni-pratsivnyky-MNS-dopomahayut-utylizuvaty-vykorystani-batareyky-lampochky-i-termomet/