В Одесі мешканцям багатоповерхівок пропонують безкоштовні контейнери для роздільного збору сміття

03 august 2017

В Одесі мешканці багатоквартирних будинків та власники бізнес-центрів і закладів громадського харчування можуть безкоштовно встановити контейнери для роздільного збору сміття.

Активісти громадської організації «Спільна Мета» приймають заявки на облаштування спеціальних баків для пластику, скла або інших перероблюваних відходів в рамках проекту "Місто Майбутнього", покликаного зменшити кількість сміття на звалищах, передає napensii.ua

"Замовляйте еко-баки, які можна поставити біля вашого будинку, офісу, магазину, точки громадського харчування, скверу або в будь-якому іншому місці, - і зменшуйте кількість сміття завдяки сортуванню та переробці, - закликають громадські активісти. – Наші послуги абсолютно безкоштовні - потрібно лише ваше бажання крокувати вперед до позитивних змін".

Отримати безкоштовний еко-контейнер можна заповнивши онлайн форму, в якій необхідно вказати контактну особу, адресу і номер телефону для зв'язку.

Як наголошують громадські активісти, контейнери встановлять не відразу. «Наразі обсяг замовлень великий і в деяких районах Одеси еко-баки з’являться лише в кінці серпня, - зауважують у ГО«Спільна мета». - Мешканці багатоповерхівок не платитимуть за обслуговування контейнерів і не отримуватимуть гроші за зібрану вторинну сировину, проте у подальшому можливі відрахування у фонд ОСББ на благоустрій».

Поки що проект діє лише в Одесі.

Як стверджують у громадській організації, проблем з утилізацією вторинної сировини не виникає. «Сміттєпереробного заводу у Одесі немає, але є компанії, які займаються збором та переробкою паперу, скла, пластику… - наголошують громадські активісти. - Наприклад, пластик сортують за видами і кольорами, миють, подрібнюють і виробляють нові продукти, серед яких утеплювач для верхнього одягу – синтепон».

 

http://ecotown.com.ua/news/V-Odesi-meshkantsyam-bahatopoverkhivok-proponuyut-bezkoshtovni-konteynery-dlya-rozdilnoho-zboru-smit/