Інформаційне повідомлення

За ініціативи Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Верховної Ради України з метою удосконалення законодавства в сфері поводження з відходами 11 березня 2015 р. у м.Києві відбулося засідання круглого столу «Законодавче регулювання поводження з відходами в Україні», до участі в якому долучилися народні депутати України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, науковці, бізнес-структури, які працюють у сфері поводження з відходами, підприємства-виробники техніки та технологічного обладнання для збирання, транспортування, зберігання та переробки відходів, установи, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, природоохоронні громадські організації, ЗМІ.

За результатами круглого столу було прийнято рішення створити робочу групу з удосконалення законодавства в сфері поводження з відходами із зацікавлених представників.

ГС "ЕРА України", як співорганізатор цього круглого столу, ініціює провести засідання такої робочої групи 06.04.15 об 1100 за адресою: м. Київ, вул. О.Гончара, 73 (8-й поверх).

Робоче засідання буде здійснюватись за організаційної підтримки проекту «Укріплення системи екологічного управління на основі розвитку потенціалу неурядових організацій», який фінансується ЄС, що реалізується в рамках ПРООН та Програми малих грантів ГЕФ, Громадської організації "ГЕОСИСТЕМА".

На засіданні заплановано розглянути низку законодавчих актів щодо удосконалення поводження з відходами кінцевого споживання продукції.

На засіданні планується розгланути законопроекти:

- Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження  з відходами;

- Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо екологічного податку, що справляється за утилізацію відходів кінцевого споживання продукції);

- Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо екологічного податку, що справляється за утилізацію відходів кінцевого споживання продукції).

Більш детальна інформація про законопроекти на сторінці:

http://vidhody.org.ua/legal-news/view/03-04-2015-udoskonalennya-povodjennya-z-vidhodami-kintsevogo-spojivannya-produktsii